Versions compatibles
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g water
- 2 tl fijn zout
- 300 g aardappelen, geschild en in stukken (3-4 cm)
- 2 kippenborstfilets, ontveld (150-200 g elk), in reepjes (1 cm)
- ½ citroen, bij voorkeur biologisch, geraspte zeste en sap alleen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 50 g sjalotten
- 30 g extra vergine olijfolie
- 150 g verse champignons, in schijfjes
- 30 g droge witte wijn
- 100 g sojaroom
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- vers gemalen zwarte peper, naar believen
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2535 kJ / 606 kcal
- Protides
- 53 g
- Glucides
- 33 g
- Lipides
- 30 g
- Fibre
- 4 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Zeevruchtenstoofpot
1h 5min
Karamel varkensvlees
45min
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Pas d’évaluation
Lamslende met roze pepersaus
45min
Varkenshaasje in papillot
1h
Kip met warme aardappelsalade
55min
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1h 15min
Taart met peer en brie
1h 10min
Kip met romige groenten saus
50min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50min
Champignonsaus met room en witte wijn
30min