Falafel with beetroot hommus

Falafel with beetroot hommus

4.0 100 évaluations
Préparation 20min
Total 20min
10 portions

Ingrédients

Beetroot hommus
  • garlic clove
    1
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • lemon juice (approx. 1-2 lemons)
    50 g
  • tahini
    1 tbsp
  • raw beetroot peeled and cut into quarters
    ½ - 1
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • ground cumin (optional)
    1 tsp
  • water
    1 tbsp
  • sea salt to taste
    1 pinch
  • ground paprika for sprinkling
    1 pinch
Falafel
  • garlic clove
    1
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • spelt flour
    1 tbsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    2 sprigs
  • sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • olive oil for frying

Infos nut. par 1 portion

Calories 96.8 kcal / 406.6 kJ
Protides 4.3 g
Lipides 4 g
Glucides 8.8 g
Fibre 3.6 g
Graisses saturées 0.5 g
Sodium 180.2 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...