Ice Queen Cake
TM5 TM6

Ice Queen Cake

5.0 (1 évaluation )

Ingrédients

Hemisphere Sponge

  • 300 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
  • 300 g caster sugar
  • 5 large eggs
  • 300 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 2 oranges, finely grated zest only
  • 30 g orange juice, freshly squeezed

Round Sponge

  • 120 g unsalted butter, soft
  • 120 g caster sugar
  • 2 large eggs
  • 120 g self-raising flour
  • ¼ tsp baking powder
  • 1 orange, finely grated zest only
  • 15 g orange juice, freshly squeezed

Icing

  • blue food colouring gel
  • 1000 g fondant icing
  • water, for brushing
  • 300 g unsalted butter, soft
  • 600 g icing sugar
  • 1 orange, finely grated zest only
  • 1 orange, juice only
  • 100 g blueberry jam (see tip)
    ou blackcurrant jam (see tip)

Decoration

  • silver decorating balls and sparkling snowflakes
  • silver edible glitter

Infos nut.
par 1 slice
Calories
3362.7 kJ / 803.7 kcal
Protides
5.7 g
Glucides
108.2 g
Lipides
39.9 g
Graisses saturées
20.8 g
Fibre
1.4 g
Sodium
400.1 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives