Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded if preferred (optional)
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet paprika
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (1 cm)
- 1 carrot, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 60 g tomato paste
- 400 g canned tomatoes (see Tips)
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 500 g beef mince
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- multigrain tortillas, baked and broken into chips, to serve (see Tips)
- sour cream, to serve (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2234.2 kJ / 532 kcal
- Protides
- 30 g
- Glucides
- 41.3 g
- Lipides
- 25.1 g
- Fibre
- 10.4 g
Recettes alternatives
Shepherd's pie
55min
Everyone's favourite chicken curry
40min
Quick massaman beef curry
40min
Quick chicken curry
35min
Curried sausages and lentils
1h
Mexican cottage pie
1h 30min
Beef ragu
1h 25min
Woodys "no butter" butter chicken
40min
Easy satay chicken
40min
Chilli con carne
45min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min