Versions compatibles
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 sinaasappel, liefst biologisch
- 1 tl gemalen koriander
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 snuifje gemalen gember
- 650 g kip (1 volledige kip, zie tip)
- 200 g courgette, in schijfjes
- 1 tl fijn zout
- 150 g uien, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 30 g extra vergine olijfolie
- 100 g droge witte wijn
- 1 zakje saffraan, gemalen
-
200
g gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)
ou 200 g water + 1 tl kippenbouillonpasta, zelfgemaakt
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2899 kJ / 693 kcal
- Protides
- 52 g
- Glucides
- 17.3 g
- Lipides
- 42.5 g
- Fibre
- 3.8 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1h
Tarbot met salsasaus
Pas d’évaluation
Gehaktbrood
1h 20min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Kip met citroen
50min
Brochette van kippenballetjes met rijst
1h 40min
Koolrolletjes met gierstvulling en champignonsaus
1h 40min
Zoete griesmeel vogelpasteitjes
Pas d’évaluation
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1h 25min
Schotel met kip, paprika en seizoensgroenten
1h 20min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min