Versions compatibles
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Tapenade
- 1 garlic clove
- 120 g pitted black olives
- 30 g pickled capers
- 5 g freshly squeezed lemon juice
- 2 tinned anchovy fillets, preserved in salt, rinsed with water to remove salt
-
1
sprig fresh thyme, leaves only
ou 1 tsp dried thyme - 1 pinch fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 30 g olive oil
Chicken Filling
- 2 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh rosemary, leaves only, to taste
- 1 lemon, small, quartered
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Chicken Assembly
- 1 chicken, whole, without giblets (approx. 1200-1500 g)
- fine sea salt, for seasoning
- ground black pepper, for seasoning
- hot paprika, for seasoning
- 200 g chicken stock
- 1400 g floury potatoes
Mashed Potatoes
- 300 g onions, quartered
- 15 g olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- 20 g liquid caramel
-
½
meat stock cube (for 0.5 l), crumbled
ou ½ tsp meat stock paste, homemade - 350 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2731 kJ / 653 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 35 g
- Lipides
- 35 g
- Fibre
- 4.7 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25h 20min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1h 30min
Steamed Turbot and Mixed Vegetable Parcels; Red Berry Sauce with Ice Cream
1h 15 min
Béarnaise Sauce
20min
Bolognese Sauce
1h 15 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Thai Steamed Salmon Parcels
45min
Papaya Sorbet
15min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2h 20min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min