Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Steamed couscous
- 200 g couscous
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tbsp olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Moroccan chicken
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 brown onion, cut into halves (approx. 120 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g water, plus 2 tablespoons extra
- 1 preserved lemon cheek, rinsed, flesh removed and rind cut into small pieces (approx. 5 mm)
- 30 g raisins
- 80 g dried apricots
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed
- 20 g salted butter
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2868.9 kJ / 683.1 kcal
- Protides
- 54.9 g
- Glucides
- 52.9 g
- Lipides
- 26.8 g
- Graisses saturées
- 8 g
- Fibre
- 5.8 g
- Sodium
- 699.9 mg
Recettes alternatives
Lamb korma
4h
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50min
Aromatic chicken pilaf
1h 20min
Chilli beef with lemon feta
30min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Chilli beef with lemon feta
30min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Moroccan chicken with couscous
45min
Moroccan chicken and couscous salad with sweet potato soup
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Kuruma iraichchi with coconut roti
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Salmon kabsa
40min