Saint-Honore
TM6 TM5 TM31

Saint-Honore

3.0 ( 4 évaluations )

Ingrédients

Caramel discs

  • cold water
  • 60 g caster sugar

Pastry cream

  • 2 vanilla beans
  • 500 g full cream milk
  • 70 g unsalted butter
  • 1 pinch salt
  • 70 g caster sugar
  • 60 g plain flour
  • 2 eggs
  • 2 egg yolks

Puff pastry

  • 250 g plain flour plus extra for dusting
  • 200 g unsalted butter cut into pieces
  • ½ tsp salt
  • 2 tsp lemon juice
  • 100 g water chilled

Choux pastry

  • 160 g water
  • 80 g unsalted butter chilled and cut into pieces (2 cm)
  • 1 pinch salt
  • 2 tsp white sugar
  • 120 g plain flour
  • 1 egg lightly beaten
  • 3 eggs

Chantilly cream

  • 2 tbsp icing sugar
  • 450 g pouring (whipping) cream (see Tips)
  • 1 tsp natural vanilla extract

Infos nut.
par 1 portion
Calories
592 kcal / 2486.4 kJ
Protides
10.3 g
Lipides
42.5 g
Glucides
43.9 g
Fibre
0.9 g
Graisses saturées
26.3 g
Sodium
188.9 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives