Versions compatibles
Macaroni cheese with a crunchy topping
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Nut topping
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 100 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 2 slices bread (approx. 70 g), torn into pieces
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 50 g raw almonds
- 70 g unsalted butter
- 20 g pepita seeds (optionnel)
- 20 g sunflower seeds (optionnel)
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Macaroni cheese
- 60 g unsalted butter, for greasing
- 90 g Gruyère cheese, cut into cubes (3 cm)
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 60 g leek, white part only, cut into pieces
- 200 g cauliflower, cut into florets
- 150 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 1200 g water
- 300 g macaroni pasta
- 50 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ¼ - 1 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 tsp paprika, to taste
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3116.8 kJ / 742 kcal
- Protides
- 29.3 g
- Glucides
- 56.5 g
- Lipides
- 43.6 g
- Graisses saturées
- 23.2 g
- Fibre
- 6.1 g
- Sodium
- 691.8 mg
Recettes alternatives
Broccoli and three cheese pasta bake
40 min
Easy mac and cheese
40 min
Mini cheese scones with savoury butter
30min
Kumara pie
1h 45min
Pear and peach crumble
50min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30min
Potato bake
1h 35 min
Chocolate self-saucing pudding
50min
Hearty gluten free vegetarian lasagne
3h 5 min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min
Nachos with beans and cashew sour cream
50min