Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 100 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre, en morceaux
La garniture
- 1 œuf
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 30 g de beurre, en dés
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 3731 kJ / 893 kcal
- Protein
- 21 g
- Carbohydrates
- 136 g
- Fat
- 46 g
Alternative recipes
Briochettes parisiennes
4h 5min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Tarte au sucre
4h
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3h 15min
Palets de dame
1h 30 min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche Nanterre
4h 15min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Tarte au libouli
2h 45min