Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 90 g de lait demi-écrémé
- 160 g de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 2 œufs
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de sucre glace
- beurre, pour le moule
- 100 g d'eau froide
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1682.8 kJ / 399.5 kcal
- Protein
- 11.3 g
- Carbohydrates
- 67.5 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 68.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Couronne de l'Avent
1h
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Petits pains au lait
3h 25min
Brioche tressée
14h 40min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6h 25min
Brioche italienne
3h 15min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche Nanterre
4h 15min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h