Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 120 g de lait
-
1
sachet de levure boulangère sèche
or 20 g de levure boulangère fraîche - 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
-
1
c. à soupe d'extrait de vanille liquide
or 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger ou de rhum. - 500 g de farine
- 85 g de sucre en poudre
- 4 g de sel
- 180 g de beurre, en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- sucre en grains (optional)
- Nutrition
- per 6 portions
- Calories
- 16061.7 kJ / 3838.8 kcal
- Protein
- 83.2 g
- Carbohydrates
- 479 g
- Fat
- 172.9 g
- Saturated Fat
- 101.9 g
- Fibre
- 15.4 g
- Sodium
- 1901.3 mg
In Collections
Alternative recipes
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Fraisier
15h
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Pain rapide
1h 15min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche tressée
14h 40min
Pâte à pizza italienne
2h 5 min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2h 30min
Gâteau moelleux au citron
1h
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche Nanterre
4h 15min
Chouquettes du goûter
35min