Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le biscuit
- 175 g de sucre en poudre
- 65 g de poudre d'amande
- 65 g de noisettes en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de lait
- 320 g de blancs d'œufs (10 œufs env.)
La crème au praliné
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre pommade
- 65 g de pralin maison (voir "Conseil(s)")
- 20 g de sucre glace maison
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1693.5 kJ / 406.1 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Carbohydrates
- 39.9 g
- Fat
- 23.8 g
- Saturated Fat
- 10.3 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 53.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Mont-Blanc glacé
4h 20min
Paris-brest aux fraises
1h 45min
Verrine mocaccino et caramel
45min
Gâteau mousse au praliné
13h
Dacquoise aux framboises
2h
Nougatine aux cacahuètes
1h 30min
Petits gâteaux de crêpes à la pomme et au caramel
2h 50min
Gâteau à l'ananas meringué
12h
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Manguier
5h
Tarte tropézienne
3h
Fraisier
12h 45min