Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)

Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)

3.9 11 ratings
Prep. 10 min
Total 35 min
6 portions

Ingredients

  • œufs
    6
  • d'eau
    800 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de dashi en poudre (voir « Variante(s) »)
    ½ c. à café
  • sauce de soja
    2 c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de viande de porc hachée (optional)
    100 g
  • de champignons shiitaké frais ou tout autre type de champignons, émincés
    30 g
  • crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
    6
    6 bâtons de surimi, coupés en morceaux
  • de petits pois surgelés (25 g)
    30

Nutrition per 1 portion

Calories 138 kcal / 576 kJ
Protein 12 g
Fat 9 g
Carbohydrates 2 g
Fibre 0.2 g

Like what you see?

This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®.

Sign up for free More information


You might also like...