Versions compatibles
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Protides
- 27.5 g
- Glucides
- 43.5 g
- Lipides
- 16.4 g
- Graisses saturées
- 4.2 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodium
- 1041.1 mg
Recettes alternatives
Quick chicken tikka masala
35min
Creamy chicken curry and rice
45min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Creamy beef curry
1h 15 min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Lamb tikka with spicy eggplant
Pas d’évaluation
Leek, chilli and chorizo sauce
40min
Sri Lankan red beef curry with rice
1h 40min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Southern-style chicken
40min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min