Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 filet z łososia, świeży, ze skórą (600-800 g)
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10
g skrobi ziemniaczanej
ou 10 g skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 100 g wody
- 100 g sosu sojowego
- 1 cytryna
- 1 granat, tylko pestki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2093.5 kJ / 500.4 kcal
- Protides
- 44.1 g
- Glucides
- 30.5 g
- Lipides
- 23.9 g
- Graisses saturées
- 4.3 g
- Fibre
- 3.5 g
- Sodium
- 2903.6 mg
Recettes alternatives
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)
15min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
35min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1h 10 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6)
1h 40min
Pieczona ryba masala
1h 15min
Piernik choinka
15h 30min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2h 30min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1h 20 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1h
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1h 15min