Versions compatibles
Calamari tray bake with pil pil and risoni
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pil pil sauce
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp ground paprika
- 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Matbouha (capsicum sauce)
- 2 garlic cloves
- 50 g brown onion
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 500 g roasted red capsicums, drained and cut into pieces (2 cm, see Tips)
- 200 g canned chopped tomatoes
- 1080 g water
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g dried risoni pasta or orzo
- 1000 g calamari tubes, cut in half, then cut into 8 mm thickness strips
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges
- 200 g sour cream, to garnish
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2206.4 kJ / 527.3 kcal
- Protides
- 30.1 g
- Glucides
- 58.6 g
- Lipides
- 18.5 g
- Graisses saturées
- 4.6 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodium
- 350 mg
Recettes alternatives
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Ultimate mushroom mac n' cheese
1h 5 min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Chicken laksa
30min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10min
Capsicum chicken and summer squash (Diabetes)
40 min
Bread bowl chicken stew
3h 45 min
Lamb sausage ragu
30min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
One whole cauliflower
45min