Versions compatibles
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Biefstuk
- 2 filets mignon (ossenhaas)
- zout, naar eigen smaak
Aardappelen
- 600 g water
- 225 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
Gepeperde Parmezaanse saus
- 55 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1 el zwarte peperkorrels
- 5 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 55 g sjalotten, in stukken
- 55 g boter, in stukken
- 140 g kippenbouillon
- 30 g brandy
- 1 el bloem
- 55 g opklopbare room, 30-40% V.G.
Afwerking
- 1 el koolzaadolie
- 1 el boter
- 55 g Roquefort kaas, verkruimeld
- verse rozemarijn (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 5113 kJ / 1222 kcal
- Protides
- 55 g
- Glucides
- 36 g
- Lipides
- 92 g
- Fibre
- 5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Rundvlees Stroganoff
1h
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10 min
Tonijnkroketten
1h 30min
Runderpastei met bier
1h 40min
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1h 5min
Taartje zonder koken met zalm en dille
1h 15min
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45min
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1h
Alpengratin
50min
Chocolademousse met sinaasappel
2h 20min