Versions compatibles
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Biefstuk
- 2 filets mignon (ossenhaas)
- zout, naar eigen smaak
Aardappelen
- 600 g water
- 225 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
Gepeperde Parmezaanse saus
- 55 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1 el zwarte peperkorrels
- 5 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 55 g sjalotten, in stukken
- 55 g boter, in stukken
- 140 g kippenbouillon
- 30 g brandy
- 1 el bloem
- 55 g opklopbare room, 30-40% V.G.
Afwerking
- 1 el koolzaadolie
- 1 el boter
- 55 g Roquefort kaas, verkruimeld
- verse rozemarijn (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 5113 kJ / 1222 kcal
- Protides
- 55 g
- Glucides
- 36 g
- Lipides
- 92 g
- Fibre
- 5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 min
Pikante wortelbeignets met yoghurtdip
1h 30min
Lamscurry
1h
Aardappel- en spruitjespuree
40min
Spaghetti carbonara
40min
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45min
Lam in korst op Italiaanse wijze
5h
Lamslende met roze pepersaus
45min
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9h 15min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45min
Zeetong in granaatappelboter met pastinaak en anijs puree
Pas d’évaluation
Cheesecake (ongebakken)
5h 30 min