Versions compatibles
Vegetable Curry with Rice
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Rice
- 1300 g water
-
25
g olive oil
ou unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g white long grain rice
Curry
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g olive oil
- 400 g tinned coconut milk
- 100 g water
- 1 tsp ground turmeric
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
ou 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 600 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g carrots, sliced (1 cm)
- 150 g cauliflower, cut in florets
- 150 g courgette, sliced (1 cm)
- 100 g frozen peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2252 kJ / 538 kcal
- Protides
- 13 g
- Glucides
- 97 g
- Lipides
- 8 g
- Graisses saturées
- 1 g
- Fibre
- 10 g
- Sodium
- 1689 mg
Recettes alternatives
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Kedgeree
45min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Mushroom Wellingtons
2h 30min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3h 20min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Sweet Potato Curry
30min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Vegetable Biryani
50min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min