Versions compatibles
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Kurczak w harissie
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
- sól, do oprószenia
- 250 g wody
- 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
- ½ pęczka mięty, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 902.5 kJ / 215.7 kcal
- Protides
- 34.9 g
- Glucides
- 9.8 g
- Lipides
- 3.3 g
- Graisses saturées
- 0.8 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 381.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kurczak w sosie śliwkowym
1h
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1h 5min
Kurczak w cieście cytrynowym
20min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30min
Massaman curry z kurczakiem
1h 40min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1h 10min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45min
Kurczak cajun i purée z batatów
25min
Jamajski kurczak jerk
1h 50min
Harissa
45min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h