Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 oz unsalted butter
- 3 oz thick cut bacon, diced (approx. ¼ in.)
- 9 oz yellow onions, quartered (approx. 1 large)
- 3 oz celery, cut into 1 in. pieces (approx. 2 stalks)
- 3 oz carrots, cut into 1 in. pieces (approx. 1 medium carrot)
- 2 garlic cloves
- ½ tsp cayenne pepper, to taste
- ¼ tsp dried chili flakes, to taste
- 19 ½ oz canned chopped clams (3 x 6.5 oz cans), reserve the clam juice
- 9 oz Yukon gold potatoes, cubed
- 28 oz canned crushed tomatoes
- 12 - 15 oz clam juice, as needed
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only (approx. 20 leaves)
- ½ tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1351 kJ / 323 kcal
- Protides
- 28 g
- Glucides
- 27 g
- Lipides
- 12 g
- Graisses saturées
- 4.6 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 818 mg
Recettes alternatives
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45min
New England Clam Chowder
45min
Matzo Ball Soup
1h 20 min
Cioppino
55min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40min
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
35min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40min
Cream of Crab Soup
45min
Whole Wheat Soda Bread
1h 50min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35min
Italian Wedding Soup
1h 15min