Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 oz unsalted butter
- 3 oz thick cut bacon, diced (approx. ¼ in.)
- 9 oz yellow onions, quartered (approx. 1 large)
- 3 oz celery, cut into 1 in. pieces (approx. 2 stalks)
- 3 oz carrots, cut into 1 in. pieces (approx. 1 medium carrot)
- 2 garlic cloves
- ½ tsp cayenne pepper, to taste
- ¼ tsp dried chili flakes, to taste
- 19 ½ oz canned chopped clams (3 x 6.5 oz cans), reserve the clam juice
- 9 oz Yukon gold potatoes, cubed
- 28 oz canned crushed tomatoes
- 12 - 15 oz clam juice, as needed
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only (approx. 20 leaves)
- ½ tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1351 kJ / 323 kcal
- Protides
- 28 g
- Glucides
- 27 g
- Lipides
- 12 g
- Graisses saturées
- 4.6 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 818 mg
Recettes alternatives
New England Clam Chowder
45min
Cream of Asparagus Soup
15min
Creamy Mushroom Soup
25 min
Egg Drop Soup
45min
Halibut with Apricot Chutney
30 min
Green Chili Deviled Eggs
40 min
Creamy Tomato Soup
30 min
French Onion Soup
1h 10 min
Italian Wedding Soup
1h 15 min
Asparagus Cream Soup
25 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min
Boston Clam Chowder
55 min