Versions compatibles
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember, gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)
-
60
g marmelade van sinaasappels uit Sevilla
ou 60 g sinaasappelmarmelade plus 1 el citroensap - 1 snuifje verse tijm (blaadjes)
- 20 g olijfolie
-
20
g balsamico azijn
ou 20 g sherryazijn - 50 g porto
- 550 g water
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)
- 350 g bloemige aardappelen, geschild, in kleine stukken (1 cm)
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 30 g boter
- 120 g melk
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
- 120 - 150 g verse sperziebonen, in stukken (2 cm) indien nodig
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protides
- 43 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 33 g
- Fibre
- 4.4 g
Recettes alternatives
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50min
Aardappelgoulash op twee manieren - veganistisch en met vlees
Pas d’évaluation
Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur
Pas d’évaluation
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45min
Omelet met gehakt
1h 10min
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1h 5min
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1h 15min
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9h 15min
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1h 10min
Gebakken spinazie met eieren
40min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45min