Pear Frangipane
TM6 TM5

Pear Frangipane

4.7 (30 évaluations )

Ingrédients

Pastry

  • 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
  • 180 g plain flour, plus extra for dusting
  • 40 g icing sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 egg yolk, from medium egg
  • 3 tsp water

Pears

  • 500 g water
  • 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)

Frangipane Filling

  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 120 g caster sugar
  • 120 g unsalted butter, soft
  • 2 medium eggs
  • 120 g ground almonds
  • 15 g plain flour
  • 1 Tbsp apricot jam, melted, for glazing

Infos nut.
par 1 slice
Calories
2249 kJ / 538 kcal
Protides
8.4 g
Glucides
46 g
Lipides
35.6 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives