Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
ou ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 Cały przepis
- Calories
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Protides
- 61.7 g
- Glucides
- 2.9 g
- Lipides
- 373.2 g
- Graisses saturées
- 135.5 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 2629.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35 min
Pikle z łodyg jarmużu
24h 40 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25 min
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20 min
Relish z zielonych pomidorów
55min
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30 min