Tarka dal
TM6 TM5 TM31

Tarka dal

4.1 (90 évaluations )

Ingrédients

Coriander chilli chutney

  • 120 g fresh coriander (2-3 bunches), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
  • 50 g fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (approx. 2-3 chillies)
  • 1 tbsp lemon juice
  • 50 g olive oil
  • 1 tsp sea salt

Tarka dal

  • 250 g red lentils
  • hot water, for soaking
  • 2 tbsp ghee (see Tips)
  • ¼ tsp cumin seeds
  • 20 fresh curry leaves
  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into halves
  • 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into halves
  • 600 g water
  • 1 tsp sea salt
  • ¼ tsp ground turmeric
  • 200 g fresh tomatoes, cut into pieces (2 cm) (see Tips)
  • 2 tbsp lemon juice

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1354.3 kJ / 322.3 kcal
Protides
16.8 g
Glucides
35.7 g
Lipides
10.8 g
Graisses saturées
5.7 g
Fibre
6.2 g
Sodium
611.2 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives