Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La dacquoise
- 170 g de sucre en poudre
- 20 g de farine de blé
- 90 g d'amandes en poudre
- 100 g de blancs d'œufs
La crème pâtissière
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 250 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de farine de maïs
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 500 g de framboises fraîches
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1640 kJ / 391 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Carbohydrates
- 41.5 g
- Fat
- 20 g
In Collections
Alternative recipes
Choux vanillés
1h 20min
Fraisier
12h 45min
Mini-choux aux fraises
1h 10min
Mini-saint-honoré
2h
Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)
3h 15 min
Choux vanille-framboise
2h 30min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Tarte aux fraises
4h
Eclairs framboises-pistaches
24h
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Le macaron caramel
1h 50min
Charlotte mangue-Passion
5h