Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g nasion soi, suchych
- 1500 g wody
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- masło, do natłuszczenia formy i do ułożenia na wierzchu masy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 2 jajka
- 70 g płatków owsianych
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
100
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
ou 100 g pestek dyni
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 617.3 kJ / 147.4 kcal
- Protides
- 7.4 g
- Glucides
- 11.3 g
- Lipides
- 8.9 g
- Graisses saturées
- 1.6 g
- Fibre
- 3.6 g
- Sodium
- 143.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1h 30min
Pasta bezjajeczna
5min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1h 10min
Pasztet z brukwi
2h 5min
Pasztet z selera
2h
Hummus z buraka
1h
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1h 10min
Falafele z bobu i cieciorki
50min
Pasztet pieczarkowy
2h 50min
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Placek z hummusem z cieciorki
20min