Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych, do posypania
- 150 g czerwonych buraków, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych w ósemki
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 80 g bułki tartej
- 170 g mąki pszennej, plus dodatkowo 1 łyżeczka i ilość do oprószenia blatu
- 1 żółtko
- 3 łyżeczki soli
- woda, do gotowania
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 3175.1 kJ / 758.9 kcal
- Protides
- 24.6 g
- Glucides
- 100.4 g
- Lipides
- 29.1 g
- Graisses saturées
- 14.9 g
- Fibre
- 8.3 g
- Sodium
- 3041.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 30min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2h 10min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3h
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1h 30min
Pieczone falafele i sos jogurtowy z koperkiem
14h 20min
Dyniowe mac'n'cheese
50min
Cappellacci z dynią
2h
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1h 30min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Gnocchi alla romana
2h
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1h 40min
Tarta prowansalska
1h 15min