Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 łyżeczki cukru
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 500 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka soli
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
ou 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1434.5 kJ / 342.9 kcal
- Protides
- 6.2 g
- Glucides
- 33.6 g
- Lipides
- 22 g
- Graisses saturées
- 13.6 g
- Fibre
- 7.3 g
- Sodium
- 639.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kremowa zupa ziemniaczana
45min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1h 45 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45min
Zupa krem z ziemniaków XXL
55min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1h
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1h
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10 min