Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 łyżeczki cukru
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 500 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka soli
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
ou 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1434.5 kJ / 342.9 kcal
- Protides
- 6.2 g
- Glucides
- 33.6 g
- Lipides
- 22 g
- Graisses saturées
- 13.6 g
- Fibre
- 7.3 g
- Sodium
- 639.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Purée ziemniaczane z maślanką
35min
Zupa krem z ziemniaków XXL
55min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Ziołowy ryż z pieczarkami
1h
Zapiekanka ziemniaczana
40min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min
Kremowa zupa ziemniaczana
45min