Versions compatibles
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 50 g onion, quartered
- 60 g carrot, cut in pieces (2 cm)
- 80 g fresh mushrooms, sliced
- 2 garlic cloves
- 500 g celeriac, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil, plus extra for drizzling
- 250 g tinned lentils, rinsed, drained
- 200 g tinned kidney beans, rinsed, drained
- 130 g rolled oats
- 20 g soy sauce
- 1 tsp paprika
- 2 tsp dried mixed herbs
- 3 Tbsp nutritional yeast flakes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g sweet potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 80 g shallots, halved
- 20 g unsalted butter, diced
- 100 g white wine, dry
- 150 g liquid vegetable stock
- 350 g broccoli florets
- 50 g water
- lime juice, freshly squeezed, for drizzling
- fresh parsley, roughly chopped, for garnishing
- gravy, for serving (see tip) (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2602.1 kJ / 621.9 kcal
- Protides
- 27.5 g
- Glucides
- 84.3 g
- Lipides
- 19.8 g
- Graisses saturées
- 4.9 g
- Fibre
- 19 g
- Sodium
- 1665.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Pea and Mint Risotto
40 min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1h 35 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45min
Vegetarian Chilli
35 min