Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Cucumber Peanut Salad
- 3 oz unsalted peanuts, roasted
- 10 mint leaves
- 6 oz English cucumber, peeled and diced (½ in.)
- salt, to taste
Chicken Curry
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cayenne pepper
- 1 tbsp salt, to taste
- 1 cinnamon stick
- 10 - 15 cardamom pods, to taste
- 5 - 10 whole cloves, to taste
- 10 whole black peppercorns
- 3 red chilies, dried, to taste
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds, to taste
- 10 curry leaves, (optional)
- 5 garlic cloves
- 1 piece fresh ginger (1 in.)
- 10 oz yellow onions, quartered
- 2 ½ oz vegetable oil
- 10 oz tomatoes, halved
- 32 oz chicken thighs, air-chilled, bone in, skin on
- 2 oz tomato paste
- 2 oz creamy peanut butter
Yellow Rice
-
32
oz water
ou 32 oz vegetable stock - 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt
- 10 oz basmati rice
- 2 oz unsalted butter
-
fresh parsley leaves, to garnish
ou fresh cilantro leaves, to garnish
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3774 kJ / 902 kcal
- Protides
- 46 g
- Glucides
- 58 g
- Lipides
- 55 g
- Graisses saturées
- 15 g
- Fibre
- 6 g
- Sodium
- 2600 mg
Recettes alternatives
Meat Sauce
1h 45min
Chicken Étouffée
1h 25min
West African Peanut Soup with Chicken
50min
Chicken with Mashed Potatoes and Gravy
1h 10min
Chutney Chicken
30min
Chicken, Chorizo and Potato Stew
50min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45min
Chicken Mole Verde
1h 5min
Slow Cooked Beef Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Southern Black-Eyed Peas
1h 35min
Lemon Garlic White Rice
35min
Tex-Mex Bowl
50min