Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g wody, gorącej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 50 - 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 220 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g zielonego groszku, świeżego, bez łupin
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1109 kJ / 265 kcal
- Protides
- 7.4 g
- Glucides
- 32.6 g
- Lipides
- 12.6 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto z parmezanem
30min
Risotto szparagowe
20min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min