Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g wody
- 200 g jogurtu naturalnego
- 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku (patrz wskazówka)
- 5 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
- kakao naturalne, niesłodzone, do dekoracji (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 kromkę
- Calories
- 408.6 kJ / 97.7 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 18.8 g
- Lipides
- 0.8 g
- Graisses saturées
- 0.3 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 238.6 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Chleb litewski na miodzie
30h
Ciabatty na zakwasie
17h
Chleb na maślance i zakwasie
18h
Chleb jogurtowy
3h
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28h 10min
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26h
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48h 20min
Chleb tygrysi
4h