Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Coq au vin
- 4 chicken Marylands, jointed, trimmed and skin on
- 12 eschalots, peeled
- 200 g shortcut bacon rashers, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp sea salt
- ground black pepper, to season
- 200 g white wine
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 20 g salted butter
Mashed potato
- 1000 g floury potatoes, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 350 g milk
- 30 g butter, cut into pieces
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 4652 kJ / 1111.9 kcal
- Protides
- 59 g
- Glucides
- 114.6 g
- Lipides
- 44.5 g
- Graisses saturées
- 18 g
- Fibre
- 14.7 g
- Sodium
- 2036.9 mg
Recettes alternatives
Easy lamb hotpot
2h
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Baked Chicken Pizzaiola
55min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Lamb sausage ragu
30min
Chicken and risoni bake
1h 15min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Chicken and spinach enchiladas
40 min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min