Family chicken galette

Family chicken galette

4.8 627 évaluations
Préparation 40min
Total 1h 55min
6 portions

Ingrédients

Flaky pastry
  • unsalted butter frozen and cut into pieces (1-2 cm)
    200 g
  • plain flour plus extra to dust
    200 g
  • chilled water
    90 g
  • sea salt
    ½ tsp
Caramelised onions
  • garlic clove
    1
  • unsalted butter
    20 g
  • bacon cut into strips (2 cm)
    110 g
  • onions cut into eighths, layers separated
    250 g
  • dark brown sugar
    20 g
  • balsamic vinegar
    20 g
  • sea salt
    ½ tsp
Chicken filling
  • water
    600 g
  • chicken tenderloins
    500 g
  • sweet potato peeled and cut into cubes (2 cm)
    220 g
  • fresh thyme leaves only, plus extra to garnish
    3 sprigs
  • sea salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • fresh Swiss brown mushrooms cut into quarters
    150 g
  • unsalted butter
    40 g
  • plain flour plus extra to dust
    30 g
  • Chicken stock paste (see Tip)
    1 tsp
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • milk to brush

Infos nut. par 1 portion

Calories 819.5 kcal / 3442.3 kJ
Protides 29.8 g
Lipides 51.3 g
Glucides 57.4 g
Fibre 7.5 g
Graisses saturées 28.3 g
Sodium 1275.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...