Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 230 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- 350 g mąki orkiszowej, białej, typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g czekolady, dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
- cukier puder, do oprószenia (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 855.1 kJ / 204.4 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 22.8 g
- Lipides
- 12.1 g
- Graisses saturées
- 7.2 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 12 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Czekoladowe muffinki
35min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Wielkanocne babeczki
50min
Ciasto "Pszczółka"
1h 45min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Czekoladki z orzechami
1h 30min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Czekoladowe pralinki z nadzieniem malinowym
1h 30min
Tort z niespodzianką
12h