Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 230 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- 350 g mąki orkiszowej, białej, typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g czekolady, dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
- cukier puder, do oprószenia (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 855.1 kJ / 204.4 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 22.8 g
- Lipides
- 12.1 g
- Graisses saturées
- 7.2 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 12 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45 min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Małe domki z piernika na kubek
5h 30min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2h 25 min
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1h 40 min
Czekoladki z orzechami
1h 30min
Herbatniki
2h 15min
Tort z niespodzianką
12h
Czekoladowa gąsienica
3h 15 min