Ciasto twarogowe z agrestem

Ciasto twarogowe z agrestem

4.3 209 évaluation
Préparation 20min
Total 50min
12 kawałków

Ingrédients

Ciasto twarogowe
  • 40 oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 500 g agrestu bez szypułek i ogonków
    300 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 90 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 90 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)

Niveau

facile


Infos nut. par 1 kawałek

Sodium 93.7 mg
Protides 3.4 g
Calories 634.8 kJ / 151.7 kcal
Lipides 4.4 g
Fibre 2.2 g
Graisses saturées 0.5 g
Glucides 25.3 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...