Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
ou 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Protides
- 3.4 g
- Glucides
- 25.3 g
- Lipides
- 4.4 g
- Graisses saturées
- 0.5 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 93.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1h 25min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Sernik z rabarbarem
7h 30min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Czereśniowa galette
1h 25min