Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Citroengrasrijst
- 200 g basmatirijst
- 450 g water
- ½ tl zout
- 1 stengel vers citroengras, gehalveerd
Vegetarische Thaise groene currypasta
- ½ limoen liefst bio, schil en sap
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 15 g verse gember, in schijfjes (2 mm)
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse groene chilipepers, ontdaan van zaadjes, in stukken (zie tip)
-
5
g verse galigaan, in schijfjes (2 mm)
ou ½ tl gedroogde galigaan - 10 g verse korianderbladeren
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 stengel vers citroengras, in schijfjes (5 mm)
- 15 g verse Thaise basilicum, enkel de blaadjes
- 50 g olie
- 1 tl zout
Assemblage
- 20 g olie
- 250 g aubergine, in schijfjes (2 x 3 cm)
- 400 g kokosmelk
- 300 g water
-
1
el palmsuiker (optionnel)
ou 1 el bruine suiker (optionnel) -
3
verse kaffir limoenbladeren
ou 3 gedroogde kaffir limoenbladeren - ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
- ½ tl gemalen witte peper
- 200 g zoete aardappelen, in stukken (3 cm)
- 100 g broccoliroosjes, gehalveerd
- 1 el vissaus, veganistisch (optionnel)
-
80
g suikererwten, geknipt
ou 80 g peultjes, gehalveerd - 80 g babymaïs uit blik, uitgelekt
- 1 el kokosolie, vloeibaar (zie tip)
- 1 el honing
- ½ el zout
- 1 takje verse bieslook, in schijfjes (0,5 cm)
- 3 takjes verse korianderbladeren, als afwerking
- verse groene chilipepers in dunne plakjes, als afwerking (optionnel)
- verse Thaise basilicum, enkel de blaadjes, als afwerking
- 1 - 2 limoenen, in partjes, als afwerking
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2195.8 kJ / 524.3 kcal
- Protides
- 8.5 g
- Glucides
- 70 g
- Lipides
- 21 g
- Graisses saturées
- 4 g
- Fibre
- 8 g
- Sodium
- 1158.5 mg
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