Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Bladerdeeg met zalm crème
- 1 pak bladerdeeg (275 g)
- 30 g ui, in 4 gesneden
- 1 teentje knoflook
- 10 g ongezouten boter
- 50 g room, min. 30% vet
- 250 g cream cheese met kruiden
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 takjes verse dille, enkel de blaadjes
- 10 - 20 g vers geperst citroensap, naar smaak (optionnel)
- 200 g verse zalmfilet, dun, in hapklare stukken
- 150 g gerookte zalm, in hapklare stukken
- 1 eierdooier, licht opgeklopt, als doreren
Citroen risotto
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 50 g ui, gehalveerd
- 40 g ongezouten boter, in stukken
- 10 g olijfolie
- 320 g risotto rijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)
- 40 g droge witte wijn
- 740 g water
- 2 citroenen, zeste en sap
-
1
volle tl groentebouillonpasta
ou 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3206 kJ / 763 kcal
- Protides
- 25 g
- Glucides
- 62 g
- Lipides
- 45 g
- Fibre
- 2 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto met Parmezaanse kaas
30min
Risotto bolognese
45min
Pompoenrisotto met spek
25min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40min
Spinazierisotto met asperges
40min
Spaanse risotto
40min
MENU - Champignon-aardappelsoep, gevuld kalfsvlees met oven-aardappelen en pastinaak, mandarijn-tiramisu
Pas d’évaluation
Risotto met eekhoorntjesbrood
35min
Mediterrane kippenpastei
50min
Zoete maïs en chorizo 'Chowder'
Pas d’évaluation
Miso carbonara udon noedels
25min
Zalm en venkel risotto
25min