Zalm in korst met citroen risotto
TM5 TM6

Zalm in korst met citroen risotto

4.5 (11 évaluations )

Ingrédients

Bladerdeeg met zalm crème

  • 1 pak bladerdeeg (275 g)
  • 30 g ui, in 4 gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g ongezouten boter
  • 50 g room, min. 30% vet
  • 250 g cream cheese met kruiden
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper
  • 2 takjes verse dille, enkel de blaadjes
  • 10 - 20 g vers geperst citroensap, naar smaak (optionnel)
  • 200 g verse zalmfilet, dun, in hapklare stukken
  • 150 g gerookte zalm, in hapklare stukken
  • 1 eierdooier, licht opgeklopt, als doreren

Citroen risotto

  • 50 g Parmezaanse kaas, in stukken
  • 50 g ui, gehalveerd
  • 40 g ongezouten boter, in stukken
  • 10 g olijfolie
  • 320 g risotto rijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)
  • 40 g droge witte wijn
  • 740 g water
  • 2 citroenen, zeste en sap
  • 1 volle tl groentebouillonpasta
    ou 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • ½ tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper

Infos nut.
par 1 portie
Calories
3206 kJ / 763 kcal
Protides
25 g
Glucides
62 g
Lipides
45 g
Fibre
2 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives