Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Bulgur mixture
- 150 g red onion, cut into halves and finely sliced
- 350 g water, plus extra to soak
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp harissa paste
- 2 pieces orange zest, no white pith
- 70 g olive oil
- 200 g bulgur
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 orange, peeled and cut into quarters
- 20 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp caster sugar
Salad
- olive oil spray, to fry
- 2 baby eggplants, cut into halves lengthways, flesh scored
- 180 g haloumi, cut into slices (1 cm)
- 80 g shelled pistachios
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 1 pomegranate, arils only (see Tips)
- 60 g fresh baby spinach
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2742.4 kJ / 653 kcal
- Protides
- 22.6 g
- Glucides
- 50.6 g
- Lipides
- 37.6 g
- Graisses saturées
- 9.1 g
- Fibre
- 12.9 g
- Sodium
- 1571.1 mg
Recettes alternatives
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Chickpea shawarma salad bowl
40min
One whole cauliflower
45 min
Shakshuka
50min
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Warm bulgur salad with orange dressing
40min
Bulghur and lentil soup
1h
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h