Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 600 g gorącej wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 700 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 70 g cebuli dymki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1566 kJ / 374 kcal
- Protides
- 11 g
- Glucides
- 46 g
- Lipides
- 14 g
- Graisses saturées
- 5.6 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 635.6 mg
Recettes alternatives
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto pomarańczowe
45min
Risotto z jarmużem
50min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z cukinią i serem feta
30min