Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 170 g wody
- 350 g mąki tortowej
- 5 g soli
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania blachy
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
- 125 g fig, świeżych, bez twardych końcówek, pokrojonych w ósemki
- 75 g miodu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, posiekane, do posypania
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 513 kJ / 122 kcal
- Protides
- 2.4 g
- Glucides
- 23.7 g
- Lipides
- 2.5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Focaccia
2h 50min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1h 55min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2h 30min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2h 20min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3h