Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
TM6

Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)

4.3 (55 évaluations )

Ingrédients

Spice Paste Marinade

  • 1 Tbsp paprika
  • 1 Tbsp garam masala
  • 2 tsp ground turmeric
  • 2 tsp dried mint
  • 2 tsp fine sea salt
  • 10 garlic cloves
  • 3 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 1 fresh green chilli, halved, deseeded if desired
  • 120 g water
  • 60 g Greek yoghurt
  • 600 - 700 g lamb shoulder, boneless, diced

Fried Onion Garnish

  • 10 g vegetable oil
  • 160 g onions, cut in thin wedges

Spiced Onions and Curry

  • 1 Tbsp coriander seeds
  • 2 tsp cumin seeds
  • 1 tsp dried fennel seeds
  • 6 cardamom pods, crushed
  • 1 cinnamon stick
  • 50 g unsalted butter, diced
  • 2 - 3 onions, large, brown, sliced
  • 400 g tinned chopped tomatoes
  • 200 g water
  • 1 pinch garam masala

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2583 kJ / 621 kcal
Protides
33 g
Glucides
21 g
Lipides
43 g
Graisses saturées
20 g
Fibre
7 g
Sodium
1071 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives