Versions compatibles
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Tapenade
- 1 teentje knoflook
- 120 g zwarte olijven, ontpit
- 30 g kappertjes op azijn
- vers geperst citroensap (ong. 5 g)
- 2 ansjovis filets, geconserveerd in zout, gespoeld
-
1
takje verse tijmblaadjes
ou 1 tl gedroogde tijm - 1 snuifje zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar smaak
- 30 g olijfolie
Kip marinade
- 2 teentjes knoflook
- 2 - 3 takjes verse rozemarijn, enkel de blaadjes, naar smaak
- 1 citroen, klein, met de zeste in kwarten gesneden
- 1 afgestreken tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
Kip assemblage
- 1200 - 1500 g kip, op zijn geheel, ontdaan van ingewanden
- zout, om te kruiden
- gemalen zwarte peper, om te kruiden
- pikant paprikapoeder, om te kruiden
- 200 g kippenfond
- 1400 g bloemige aardappelen
Aardappelpuree
- 300 g ui, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 20 g boter
- 20 g vloeibare karamel
-
½
tl vleesbouillonpasta
ou ½ tl vleesbouillon blokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 tl zout
- 350 g melk
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2731 kJ / 653 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 35 g
- Lipides
- 35 g
- Fibre
- 4.7 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Vegetarische hamburger
45 min
Gazpacho met kers en munt
Pas d’évaluation
Rabarberijs
36h 25 min
Tarbot met salsasaus
Pas d’évaluation
Kleine carnaval beignets
Pas d’évaluation
Spaghettinestjes met linzenballen
1h 5min
Groen gekleurde eieren
Pas d’évaluation
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 min
Sous-vide miso aubergine
2h 45min
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
1h 35min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25min
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2h 10 min