Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1310 kJ / 312 kcal
- Protides
- 15.7 g
- Glucides
- 10.3 g
- Lipides
- 21.1 g
- Fibre
- 6.3 g
Recettes alternatives
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Coconut and Osmanthus Jelly
3h 20 min
Mapo tofu
15 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Hot and sour soup
20 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h