
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Guacamole
- 3 sprigs fresh coriander (see tip)
- ¼ red onion (approx. 10-15 g)
- 300 g avocados (2 avocados), flesh only
- 120 g tomato (approx. 1 tomato), cut into quarters and deseeded
- 1 tbsp jalapeño chillies, canned drained and sliced (optionnel)
- 1 - 2 tbsp lime juice (approx. 1 lime), to taste
- 1 pinch fine salt to taste
- 1 pinch black pepper, freshly ground to taste
Coriander and jalapeño chicken
- ½ tsp ground cayenne pepper to taste
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp dried oregano
- ½ tsp sweet paprika powder
-
1
tsp garlic, granulated
ou ½ garlic clove - ½ tsp ground cinnamon
- 500 g chicken meat, skinless and boneless cut into strips (2-3 cm)
- 5 sprigs fresh coriander (see tip)
- 1 tbsp jalapeño chillies, canned drained and sliced, plus extra to serve
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 50 g honey
- ¼ tsp fine salt
Warm freekeh salad
-
250
g freekeh (see tip)
ou 250 g durum wheat grain precooked (e.g. Ebly®) - 1000 g water
-
1
tbsp vegetable stock paste, homemade
ou 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 80 - 100 g red pepper deseeded and cut into pieces (1-2 cm)
-
100
g macadamia nuts cut into halves
(optionnel)
ou 100 g whole shelled Brazil nuts cut into halves (optionnel) - ½ red onion thinly sliced
-
2
sweetcorn cobs kernels only
ou 400 g canned sweetcorn kernels drained - 3 sprigs fresh coriander leaves only, roughly chopped
- 1 pinch fine salt to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper to taste
- 1 baby cos lettuce leaves separated, to serve
- 100 g sour cream to serve (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1061 kcal / 4457 kJ
- Protides
- 42.7 g
- Lipides
- 60 g
- Glucides
- 83.4 g
- Fibre
- 12.1 g