Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Dough
- 100 g water
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 280 g plain flour
- cornflour, for dusting
Peanut sauce
- 100 g hot water, plus extra 50 g if needed
- 20 g piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g peanut oil
- 100 g raw peanuts
- 30 g light soy sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 tsp chilli powder
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 20 g dried chilli flakes
- 100 g vegetable oil
- ½ tsp sea salt flakes
Wontons
- 50 g eschalots (approx. 2)
- 30 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 350 g raw prawns, peeled, deveined and tails removed
- 40 g canned water chestnuts, drained
- 1 tsp fish sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tbsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- 500 g water, plus extra for brushing
- 20 g raw peanuts, cut into pieces, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 598.3 kJ / 142.5 kcal
- Protides
- 6 g
- Glucides
- 10.6 g
- Lipides
- 8.3 g
- Graisses saturées
- 1.3 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodium
- 263.8 mg
Recettes alternatives
Wonton soup
1h
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
XO sauce
1h 50min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Wonton wrappers
55min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1h 20min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Banh ran (sesame balls)
25h 30min
Cha gio (spring rolls)
55min
Wholemeal crumpets
1h 40min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min