Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème pâtissière
- 440 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe bombée de pâte de pistache
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 4 g de sucre en poudre
- 45 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 90 g de farine T55
- 3 œufs
Le glaçage
- 400 g de glaçage pour gâteau (fondant)
- 1 c. à café rase de pâte de pistache
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 528 kJ / 126 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 9 g
In Collections
Alternative recipes
Glace sundae nappage caramel
3h 35 min
Gland à la pistache
1h 30min
Eclair caramel-noisette
2h
Galette des rois à la crème de noisettes
6h 45min
Brioche feuilletée tressée
17h 45min
Pains aux raisins
20h 15 min
New York roll à la pistache
1h 30min
Religieuse au café
4h 40min
Churros maison et pâte à tartiner
1h 10min
Brioche moelleuse
4h 15 min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10 min
Brioche Nanterre
4h 15 min