Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 400 g de farine de seigle
- 100 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 275 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 8750 kJ / 2076 kcal
- Protein
- 48 g
- Carbohydrates
- 137 g
- Fat
- 7 g
In Collections
Alternative recipes
Pain complet vapeur
4h
Pain de campagne
3h 45min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain de seigle
5h
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain au levain
17h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pains de seigle au citron
3h 50min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Pain aux céréales
3h 30min
Mon pain de campagne maison
4h 40 min