Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 800 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 400 g d'eau
- 300 g de lait
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 50 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 548 kJ / 131 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 10 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Soupe de panais
35min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55min
Crème de petits pois
40min
Crème de chou-fleur
30min
Velouté de champignons
20min
Velouté de chou-fleur au curry
35min
Crème de courgette au bleu
25min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35min
Velouté de topinambour
45min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Velouté d'épinards au chèvre
35min